US. Department Of Labor Occupational Safety and Health Administration
) Washington, D.C. 20210

Reply to the Attention of:

AUG 1 6 2002
Mr. Craig Colton
3M Occupationa Hedth and Environmental Safety Division

3M Center, Bldg 0235-02-E-91
S. Paul, MN 55144-1000

Dear Mr. Colton:

Thank you for your November 26, 2001 |etter regarding the medical questionnaire which
comprises Appendix C of the Respiratory Protection Standard, 29 CFR 1910.134. Thisletter
constitutes OSHA's interpretation only of the requirements discussed and may not be applicable
to any scenario/situation not delineated within your original correspondence.

Question: Can we use a computerized format for presenting the medical evauation
questionnaire and follow-up questions to comply with the requirements of 29 CFR

1910.134(6)?

Response: Iftheform (Appendix C of 1910.134) isto bethe sole basis for evaluating an
employee's ability to use arespirator, you must ask the questions in Part A of the questionnaire
to comply with 1910.134(e). Y ou must ask al the questions with each worded in the same
manner asthe Appendix in any form that you or athird party generates.

As you may know, the order of the questions can be changed and additional questions can be
asked, if the Physician or other Licensed Hedlth Care Practitioner (PLHCP) fedls that these
additional questions will help to determine an employee's ability to wear arespirator. The
guestions may aso be presented and answered in eectronic format and the completed form then
provided to the PLHCP to be used in evaluating the employee.

In the plan you have described, your eectronic questionnaire asks the same questions specified in
Part A of Appendix C and adds follow-up questions provided by aBoard Certified Occupationa
Medicine Physician. Instructions are provided to both the administrator and the employee prior
to completing the form. The employee completes the form online and the answers are sent
directly to the physician for review. The physician reviews the answers provided by the
employee. Y ou have aso made provisions for supplying the physician with the supplemental
information required by paragraph (e)(5). Contact information is provided if the employee
wishesto talk to the physician who will be reviewing the form.

If the answers to the follow-up questions do not satisfy the physician, employees are provided a
medical examination. When the physician is satisfied with the employee's ability to wear a
respirator, the medica recommendation is mailed to both the employee and the employer.
Appropriate safeguards ensure the confidentidity of the form and the evauation. Assuming the




procedures are followed for each employee, it appears that the procedures that you have
described comply with the provisions of the standard.

Thank you for your interest in occupational safety and health. We hope you find this information
helpful. OSHA requirements are s&t by dtatute, standards and regulations. Our interpretation
letters explain these requirements and how they apply to particular circumstances, but they
cannot create additional employer obligations. This letter constitutes OSHA's interpretation of
the requirements discussed. Note that our enforcement guidance may be affected by changes to
OSHA rules. Also, from time to time we update our guidance in response to new information.
To keep apprised of such developments, you can consult OSHA's website a

© http://www.osha.gov. If you have any further questions, please feel free to contact the Office of
Hesdlth Comphance a (202) 693-2190.

Sincerdly,

2 ¢ \end € fco

- Richard E. Fairfax, Director

Directorate of Compliance Programs




